Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Nunta in 2022? Hai sa fie in trend!

Fiecare domnisoara se viseaza mireasa la un moment dat. Isi imagineaza rochia lunga de printesa, mirele elegant, chipes ca si printul din povesti, sala de nunti frumos amenajata, ca si o sala de bal dintr-un castel… suna cunoscut?

Banuim ca da… dar, daca vreti sa aveti un eveniment la moda, “cu toate actele in regula” nu e suficient sa aveti in vedere doar imaginea nuntii mult visate din copilarie, ci trebuie sa tineti cont si de trendurile actuale.

Asadar, iata cateva sugestii pentru a avea o nunta in trendurile anului 2022.

Pe fondul pandemiei, in ultimii doi ani, nuntile s-au micsorat, ca si numar de participant si s-au mutat mai mult in aer liber. Zonele verzi, curtea castelelor, petrecerea de nunta la cort deschis, sau cununia pe plaja, au devenit din ce in ce mai cautate si dorite. Desi, pare mai greu de organizat o nunta in aer liber (ceea ce e adevarat, dar va poate ajuta un wedding planner), un cadru natural deschis, cu multa verdeata, sau un apus de soare pe o plaja, cu sunetul valurilor in fundal, poate fi ceva foarte romantic, ce se poate surprinde extrem de frumos in poze unice, astfel pastrand aceste trairi ca si amintiri unice.

Rochiile de mireasa tip printesa sunt din ce in ce mai des schimbate pe modele mai simple, mai scurte, cu dantela sau fara, mai non conformiste, mai decoltate, mai ales daca vorbim despre o nunta la cort in mijlocul padurii sau despre o nunta pe plaja. Evident, daca iti visezi nunta

mult asteptata, in sala principala a unui castel, rochia de miresa trebuie sa fie in ton cu aceasta locatie, o rochie lunga cu perle, trena sau dantela sofisticata.

 

Din punct de vedere cromatic, trendurile anului 2022 sunt impartite in mai multe extreme, de la non-cromatic sau monocrom, pana la verde-olive, sau culori vibrante. Alegerea culorii albe sau a nuantelor pastelate cu o paleta monocromatica vor fi mereu o alegere eleganta si discreta, care se potriveste atat pentru nuntile mai simple, clasice cat si pentru cele oragnizate in aer liber, pe o plaja sau la cort. Verdele-olive, nuata preferata a anului trecut, care isi pastreaza locul fruntas si printer trendurile anului 2022, este nuanta ideala pentru nuntile organizate la mare, (pe o plaja din Grecia arata de vis), sau la cort, iar in combinatie cu flori albe, sau ghirlande albe de lumini si lampioane, este mai mult decat de perfect.

Chiar daca paleta monocromatica pare sa aduca o nota eleganta, culorire vibrante ca si roz violet orhidee, mov aprins, visina putreda, coral rose viu, albastrul rece sau galben-mustar, pot fi o alegere la fel de potrivite pentru nuntile anului 2022. Mare atentie insa, nu combinati mai multe culori aprinse, incercati mereu sa echilibrati o nuanta mai puternica cu una mai “blanda”, si nu uitati, de multe ori, “mai putin inseamna mai mult”.

La capitolul decoratiuni si flori, se patreaza si printre trendurile anului 2022, ghirlandele de lumini, mai ales la nuntile in aer liber (arata splendid pe o terasa, intr-un cort, sau pe o plaja), photo cornerul, zona special amenajata pentru poze, sau buchetele, aranjamentele florale semi-cascada. Iar pentru un touch de “extravaganta”, in buchetul miresei, pe langa florile dorite, poti introduce si o frunza de palmier sau flori mai mici ornate cu detalii metalice si scripitoare.

Indiferent de trenduri, cel mai important este sa pastram aceeasi linie de tematica si sa sincronizam intre ele elementele evenimentului, atat rochia de mireasa cat si decorul, felurile de mancare sau muzica, momentele artistice.

Si ce e si mai important, sa nu ezitati sa cereti ajutorul specilistilor sau al unui wedding planner!

Veti avea nunta in 2022? Ce trenduri va urma?